Reiki betekent universele energie. Rei staat voor universeel en Ki voor energie. Het is een alternatieve geneeswijze en een spiritueel pad. Andere namen voor deze levensenergie zijn Prana en Chi.

Bij een reiki-behandeling wordt er met handoplegging gewerkt. Door de handen vlak boven het hoofd of lichaam van een mens (of dier) te leggen, wordt de pijn verzacht of gaat de pijn zelfs helemaal weg. 

Reiki is een alternatieve geneeswijze die ingezet kan worden bij allerlei klachten. Je hoeft trouwens geen klachten te hebben om voor reiki te kiezen. Het is een mooie en eenvoudige manier om jezelf bewust te maken en te helen. Ook kun je dit doorgeven naar een ander die dit ook wil ontvangen. Je hoeft niet te praten tijdens de behandeling, dus je herbeleeft geen trauma’s.

Het is een ontspannende ervaring. Handen hebben een helende werking. Iedereen heeft het in zich. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, leg je al gauw de handen op de zere plek. Handen werken verzachtend. Je draagt warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over. Het geeft een gevoel van geborgenheid.

 

  1. Algemene ontspanning: Een Reikibehandeling kan helpen bij het verminderen van stress, spanning en het bevorderen van diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

  2. Pijnverlichting: Reiki kan worden gebruikt om de pijn te verlichten bij verschillende aandoeningen zoals hoofdpijn, rugpijn, artritis, enzovoort.

  3. Emotionele heling: Reiki helpt bij het loslaten van emotionele blokkades, trauma's en negatieve emoties, waardoor een gevoel van innerlijke vrede en welzijn ontstaat.

  4. Ondersteuning bij chronische aandoeningen: Mensen met chronische ziekten zoals fibromyalgie, multiple sclerose, en andere aandoeningen kunnen baat hebben bij regelmatige Reikibehandelingen om symptomen te verlichten en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

  5. Immuunsysteem versterken: Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te bestrijden.

  6. Spirituele groei: Reiki kan een diep spiritueel ontwaken bevorderen en helpen bij het versterken van de verbinding met je innerlijke zelf en hogere spirituele energieën.

  7. Verlichting van slaapproblemen: Reiki kan helpen bij het kalmeren van de geest en het bevorderen van een diepe, rustgevende slaap, wat kan helpen bij het omgaan met slapeloosheid en andere slaapproblemen.

  8. Verbetering van de concentratie: Door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress, kan Reiki helpen bij het verbeteren van de concentratie, focus en mentale helderheid.

  9. Ondersteuning bij het genezingsproces na operaties of verwondingen: Reiki kan worden gebruikt als aanvullende therapie om het genezingsproces te versnellen, pijn te verminderen en het herstel te bevorderen na operaties of verwondingen.

  10. Balans en harmonie: Reiki werkt op alle niveaus van het zijn: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het helpt bij het herstellen van balans en harmonie in het hele systeem, waardoor een gevoel van welzijn en heelheid ontstaat.

Het is belangrijk op te merken dat Reiki een complementaire therapie is en geen vervanging voor professionele medische behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor medisch advies en behandelingen.

Usui Reiki is een Japanse geneeswijze en een spiritueel pad.

Reiki is uitgevonden door Mikao Usui in Japan en wordt ongeveer sinds 1920 onderwezen. 

Reiki brengt je in balans op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Hoe sterker de energie is die doorgegeven wordt, hoe meer blokkades – die pijn of ongemak veroorzaken – kunnen worden opgeheven.